Alzero Cabernet Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Viac informácií o Alzero Cabernet Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Víno Alzero Cabernet Veneto z pera Giuseppe Quintarelliho z Benátska má po rozkrojení pohára hustú fialovočervenú farbu. Ak pohár podržíte pod miernym uhlom, na okrajoch tohto sudového vína môžete vidieť prechod farby smerom ku granátovo červenej. Prvý nos vína Alzero Cabernet Veneto odhaľuje nuansy čiernych ríbezlí. K ovocným zložkám buketu sa pridávajú tóny dozrievania v sudoch a ešte viac ovocných, balzamických nuáns.
Toto víno zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ako sa od vína očakáva, toto talianske víno prirodzene poteší najjemnejšou vyváženosťou napriek svojej suchosti. Chuť nepotrebuje nevyhnutne veľa cukru. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne hutnou štruktúrou. Záver tohto červeného vína z vinárskej oblasti Veneto, ktoré má vynikajúci potenciál na zrenie, zaujme pozoruhodnou dlhotrvajúcou chuťou.
Vinifikácia Giuseppe Quintarelli Alzero Cabernet Veneto
Toto červené víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Cabernet Franc. Pre toto nádherne silné jednodruhové víno od spoločnosti Giuseppe Quintarelli sa zbieralo len prvotriedne hrozno. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Potom nasleduje fermentácia v malých dubových sudoch pri kontrolovaných teplotách. Na konci tohto procesu mohutné víno Alzero Cabernet Veneto dozrieva niekoľko mesiacov v sudoch zo slavónskeho duba.
Odporúčanie párovania vína Giuseppe Quintarelli Alzero Cabernet Veneto
Toto talianske víno si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí k husacím prsiam so zázvorovou červenou kapustou a majoránkou, zeleninovému kuskusu s hovädzími rizolkami alebo k teľaciemu varenému hovädziemu mäsu s fazuľou a paradajkami.