Bordeaux Saint-Émilion AOC - Château Laroze
Viac informácií o Bordeaux Saint-Émilion AOC - Château Laroze
V sudoch dozrievajúce víno Bordeaux Saint-Émilion z vinárskej oblasti Bordeaux má v pohári jasne fialovú farbu. Ak podržíte pohár pod uhlom, na okrajoch tohto sudového vína môžete vidieť prechod farby do granátovo červenej. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, môžete vnímať dokonalú vyváženosť tohto červeného vína, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnaté, sirupovité ani likérové. Buket tohto červeného vína z Bordeaux poteší vôňou černíc, višní a čiernych ríbezlí. Ak sledujeme aromatiku ďalej, prichádza na rad opečené drevo, podporované vplyvom duba.
Château Laroze Bordeaux Saint-Émilion je nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Vyvážené a viacvrstvové, toto mäsité červené víno sa prezentuje na podnebí. Záver tohto veľmi zrelého červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie zo Saint-Émilion, napokon poteší pozoruhodnou dochuťou.
Vinifikácia vína Château Laroze Bordeaux Saint-Émilion
Vyvážené víno Bordeaux Saint-Émilion z Francúzska je cuvée vinifikované z odrôd Cabernet Franc a Merlot. Samozrejme, že Bordeaux Saint-Émilion je tiež determinované podnebím a vinohradníckym štýlom Saint-Emilion. Toto francúzske víno možno označiť za starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova s mimoriadne pôsobivou prezentáciou. Po zbere hrozna sa hrozno rýchlo dostane do vinárstva. Tu sa vyberú a starostlivo rozdrvia. Potom nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po vinifikácii nasleduje niekoľkomesačné zrenie na jemných kvasničných usadeninách, po ktorom sa víno napokon plní do fliaš.
Odporúčanie pre Château Laroze Bordeaux Saint-Émilion
Vyskúšajte toto červené víno z Francúzska najlepšie temperované pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno ku kačacím prsiam s cukrovými lupienkami, dusenému kurčaťu na červenom víne alebo husacím prsiam so zázvorovou červenou kapustou a majoránkou.
- Več izdelkov iz Château Laroze