Viac informácií o Brio Margaux AOP - Château Cantenac Brown
Brio Margaux z vinárskej oblasti Bordeaux, ktoré dozrieva v sudoch, má v pohári jasne fialovú farbu. Pri okraji sa toto francúzske červené víno prejavuje aj prechodom do tehlovej farby... Ak pohár roztočíte, môžete v tomto červenom víne vnímať prvotriednu vyváženosť, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnaté, sirupovité ani likérové. V nose tohto červeného vína Château Cantenac Brown sa objavujú všetky druhy čiernych ríbezlí a černíc. Akoby to už nebolo pôsobivé, vďaka zreniu v malých drevených sudoch sa pridávajú čučoriedky.
Château Cantenac Brown Brio Margaux je príjemne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ako by sa dalo očakávať v segmente vínnych ikon. Na jazyku sa toto dobre vyvážené červené víno vyznačuje neuveriteľne zamatovou textúrou. Záver tohto červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie z Margaux, napokon presvedčí výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty z pôdy s prevahou štrku.
Vinifikácia Brio Margaux z Château Cantenac Brown
Hrozno Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon a Merlot tvorí základ prvotriedneho a nádherne vyváženého cuvée Brio Margaux z Château Cantenac Brown. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Bordeaux. Vinič tu zapustil korene hlboko do štrkovej pôdy. Brio Margaux je samozrejme determinované aj margauským podnebím a vinohradníckym štýlom. Toto francúzske víno možno označiť za víno starého sveta v tom najlepšom zmysle slova a je mimoriadne pôsobivé. Bobule tohto červeného vína z Francúzska sa zbierajú výlučne ručne, keď sú dokonale zrelé. Po zbere sa hrozno rýchlo prevezie do lisovne. Tu sa triedia a starostlivo rozoberajú. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení kvasenia elegantné Brio Margaux zreje ďalších 12 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre Château Cantenac Brown Brio Margaux
Toto červené víno z Francúzska si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako sprievodné víno. Výborne sa hodí ako sprievodné víno k tekvicovému nákypu, špenátovému gratinovaniu s mandľami alebo dusenej zelenine s pestom.
- Več izdelkov iz Château Cantenac Brown