Viac informácií o Brunello di Montalcino DOCG 1,5l Magnum - Tenute Silvio Nardi
V sude zrelé víno Brunello di Montalcino 1,5 l Magnum z vinárskej oblasti Toskánsko sa v pohári prezentuje hustou rubínovo červenou farbou. Ak pohár roztočíte, toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá je viditeľná v priehľadných kostolných oknách na okraji pohára. V nose toto červené víno Tenute Silvio Nardi predstavuje všetky druhy červených ríbezlí a malín. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie v malých drevených sudoch dodáva ďalšie arómy, ako je vanilka.
V chuti sa Brunello di Montalcino 1,5 l Magnum od Tenute Silvio Nardi otvára príjemne aromatické, ovocné a vyvážené. Textúra tohto silného červeného vína je na podnebí nádherne zamatová. V závere toto červené víno z toskánskej vinohradníckej oblasti poteší svojou výraznou dĺžkou. Opäť sa v ňom objavujú tóny červených ríbezlí a malín. V dochuti sa pridávajú minerálne tóny pôdy s prevahou piesku a bridlice.
Vinifikácia Tenute Silvio Nardi Brunello di Montalcino 1,5l Magnum
Základom mohutného vína Brunello di Montalcino 1,5l Magnum z Talianska je hrozno z odrody Sangiovese. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Toskánsku. Vinič tu zapustil korene hlboko do piesočnatých a bridlicových pôd. Brunello di Montalcino 1,5l Magnum je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto talianske víno vyžaruje mimoriadny európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Keď je zabezpečená dokonalá fyziologická zrelosť, hrozno pre Brunello di Montalcino 1,5 l Magnum sa zbiera výlučne ručne bez pomoci vyčerpávajúcich a málo selektívnych strojov. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha v malom a veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie mohutné víno Brunello di Montalcino 1,5 l Magnum zreje ďalších 18 mesiacov v barikových sudoch z francúzskeho a slavónskeho duba.
Odporúčanie pre jedlo Tenute Silvio Nardi Brunello di Montalcino 1,5l Magnum
Toto červené víno z Talianska je najlepšie temperovať pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno k dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami, dusenému kurčaťu na červenom víne alebo kačacím prsiam s cukrovým hráškom.
- Več izdelkov iz Tenute Silvio Nardi