Viac informácií o Brunello di Montalcino DOCG 5,0l Jeroboam - Tenute Silvio Nardi
Silné Brunello di Montalcino 5,0 l Jeroboam z Tenute Silvio Nardi vstupuje do pohára s hustou rubínovo červenou farbou. Na okrajoch sa objavuje aj farebný prechod do granátovo červenej. Vôňa tohto červeného vína z Toskánska poteší tónmi červených ríbezlí a malín. Ak sledujeme vône ďalej, vplyv duba dodáva vanilka.
V chuti sa Brunello di Montalcino 5,0 l Jeroboam z Tenute Silvio Nardi otvára nádherne aromatické, ovocné a vyvážené. Toto zamatové červené víno je plné a komplexné na podnebí. Záver tohto vyzretého červeného vína z vinárskej oblasti Toskánsko, presnejšie z Brunello di Montalcino DOCG, napokon poteší výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje piesok a bridlica.
Vinifikácia vína Tenute Silvio Nardi Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam
Základom mohutného vína Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam z Talianska je hrozno z odrody Sangiovese. V Toskánsku rastie vinič, z ktorého sa získava hrozno pre toto víno, na piesočnatých a bridlicových pôdach. Hrozno na výrobu vína Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam sa zbiera výlučne ručne v optimálnom bode zrelosti, bez použitia hrubých a menej selektívnych zberačov. Po ručnom zbere sa hrozno dostane do vinárstva čo najrýchlejšie. Tu sa vyberú a starostlivo rozdrvia. Kvasenie potom prebieha v malom a veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách a víno sa napokon plní do fliaš.
Odporúčané jedlo pre Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam z Tenute Silvio Nardi
Toto červené víno z Talianska si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako doplnok k dusenému kurčaťu na červenom víne, zeleninovému kuskusu s hovädzími mäsovými guľkami alebo kapustovým roládam.
- Več izdelkov iz Tenute Silvio Nardi