Viac informácií o Castillion Côtes de Bordeaux AOC - Château Joanin Bécot
Mohutné víno Castillion Côtes de Bordeaux z Château Joanin Bécot vstupuje do pohára hustej fialovej farby. Pri vírení pohára toto červené víno odhaľuje vysokú hustotu a plnosť, ktorá je viditeľná v priehľadných kostolných oknách na okraji pohára. Toto francúzske cuvée vykazuje v pohári nádherne výrazné tóny fíg a černíc. K nim sa pripájajú tóny kávy/moka a kakaa.
Na podnebí sa Castillion Côtes de Bordeaux z Château Joanin Bécot otvára nádherne suché, chytľavé a aromatické. Na jazyku sa toto úderné červené víno vyznačuje nesmierne roztápavou textúrou. Záver tohto mladého červeného vína z vinárskej oblasti Bordeaux, presnejšie z Castillon Cotes de Bordeaux, napokon poteší pozoruhodným záverom.
Vinifikácia Château Joanin Bécot Castillion Côtes de Bordeaux
Hrozno Cabernet Franc a Merlot je východiskovým bodom pre prvotriedne a nádherne silné Cuvée Castillion Côtes de Bordeaux z Château Joanin Bécot. Samozrejme, Castillion Côtes de Bordeaux je tiež determinovaný klimatickými a štylistickými faktormi Castillon Cotes de Bordeaux. Tohto Francúza možno označiť za starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, ktoré sa prezentuje mimoriadne pôsobivým spôsobom. Keď je zabezpečená dokonalá fyziologická zrelosť, hrozno pre Castillion Côtes de Bordeaux sa zbiera výlučne ručne, bez pomoci trestajúcich a menej selektívnych strojov. Po zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dopraví do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele a v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľkomesačné zrenie na jemných kvasničných usadeninách, kým sa víno nakoniec stiahne.
Odporúčanie k jedlu pre Castillion Côtes de Bordeaux z Château Joanin Bécot
Toto červené víno z Francúzska si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami, cestovinám s klobásovými knedľami alebo boeuf bourguignon.
- Več izdelkov iz Château Joanin Bécot