Champerrier Gevrey-Chambertin AOP - Jean Tardy
Viac informácií o Champerrier Gevrey-Chambertin AOP - Jean Tardy
V pohári má Champerrier Gevrey-Chambertin od Jeana Tardyho jasnú, svetločervenú farbu. Po prvom zakrútení je možné vnímať prvotriednu vyváženosť tohto červeného vína, keďže na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. Toto jednodruhové francúzske víno sa v pohári prezentuje nádhernými výraznými tónmi černíc a čiernych ríbezlí. Pridávajú sa náznaky čiernej čerešne.
V chuti začína Champerrier Gevrey-Chambertin od Jeana Tardyho príjemne suché, chytľavé a aromatické. Na jazyku sa toto dobre vyvážené červené víno vyznačuje neuveriteľne hustou textúrou. Záver tohto mladého červeného vína z burgundskej vinohradníckej oblasti, presnejšie z Cote de Nuits a Haute Cotes de Nuits, je nakoniec presvedčivý s výraznou dochuťou.
Vinifikácia vína Jean Tardy Champerrier Gevrey-Chambertin
Vyvážené víno Champerrier Gevrey-Chambertin z Francúzska je jednodruhové víno, vinifikované z odrody Rulandské modré. Champerrier Gevrey-Chambertin je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto francúzske víno vyžaruje mimoriadny európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po zbere hrozna sa hrozno rýchlo prevezie do lisovne. Tu sa hrozno triedi a starostlivo rozoberá. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii elegantné víno Champerrier Gevrey-Chambertin niekoľko mesiacov zreje vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre Champerrier Gevrey-Chambertin od Jeana Tardyho
Toto francúzske červené víno si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k teľaciemu varenému hovädziemu mäsu s fazuľou a paradajkami, zeleninovému kuskusu s hovädzími mäsovými guľkami alebo plneným paprikám.
- Več izdelkov iz Jean Tardy