Viac informácií o Chardonnay vom Kalk - Markus Altenburger
Chardonnay z vápna z vinárskej oblasti Burgenland, ktoré zreje v sudoch, sa v pohári prejavuje v jasnej zlatožltej farbe. V nose tohto bieleho vína Markus Altenburger sa objavujú všetky druhy broskýň. Akoby to už nebolo pôsobivé, pridávajú sa minerálne tóny a limetkové listy vďaka zreniu v malých drevených sudoch.
V chuti sa Chardonnay od Markusa Altenburgera otvára nádherne suché, chytľavé a aromatické. Toto ľahké biele víno je na jazyku vyvážené a komplexné. Záver tohto mladého bieleho vína z vinohradníckej oblasti Burgenland, presnejšie od Neziderského jazera, napokon zaujme dobrým dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje vápenec a bridlica.
Vinifikácia vína Markus Altenburger Chardonnay z vápenca
Vyvážené Chardonnay vom Kalk z Rakúska je jednodruhové víno vyrobené z odrody Chardonnay. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Burgenlande. Vinič tu zapustil korene hlboko do vápencovej a bridlicovej pôdy. Hrozno pre toto biele víno z Rakúska sa zbiera výlučne ručne v čase optimálnej zrelosti. Po zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Kvasenie potom prebieha v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele a v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľkomesačné zrenie na jemných kvasničných usadeninách, až potom sa víno napokon plní do fliaš.
Odporúčanie k jedlu pre Chardonnay vom Kalk od Markusa Altenburgera
Toto rakúske víno si najlepšie vychutnáte mierne vychladené pri teplote 11 - 13 °C. Je ideálnym doplnkom omelety s lososom a feniklom, špargľového šalátu s quinoou alebo pečeného pstruha so zázvorovou hruškou.
- Več izdelkov iz Markus Altenburger