Viac informácií o Château Angludet Margaux AOC - Château Angludet
Château Angludet Margaux z vinárskej oblasti Bordeaux, ktoré dozrieva v sudoch, má v pohári hustú rubínovočervenú farbu. Pootočením pohára toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá sa prejavuje výraznými kostolnými okienkami na okraji pohára. V prvom nose vína Château Angludet Margaux sa objavia tóny čiernych ríbezlí a černíc. K ovocným častiam buketu sa pripájajú tóny dozrievania v sudoch, ako napríklad ešte viac ovocno-balzamických nuáns.
Château Angludet Château Angludet Margaux sa pijákovi vína predstavuje ako nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a pružné. V chuti je štruktúra tohto silného červeného vína nádherne krémová. Záver tohto veľmi zrelého červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie z Margaux, napokon zaujme pozoruhodnou dochuťou.
Vinifikácia Château Angludet Château Angludet Margaux
Toto červené víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Petit Verdot. Na výrobu tohto výnimočne silného jednodruhového vína z Château Angludet bolo použité len prvotriedne hrozno. Château Angludet Margaux je starosvetské víno skrz naskrz, pretože tento Francúz dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po zbere sa hrozno rýchlo dostáva do vinárstva. Tu sa vyberú a starostlivo rozdrvia. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách, kým sa víno nakoniec stiahne.
Odporúčanie pre Château Angludet Château Angludet Margaux
Toto červené víno z Francúzska sa najlepšie podáva pri teplote 15 - 18 °C k husacím prsiam so zázvorovo-červenou kapustou a majoránkou, k dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami alebo k teľacím špičkám s fazuľou a paradajkami.
- Več izdelkov iz Château Angludet