Viac informácií o Côte de Brouilly AOC - Domaine du Château de la Chaize
V sudoch dozrievajúce víno Côte de Brouilly z burgundskej vinohradníckej oblasti sa v pohári prezentuje jasnou svetločervenou farbou. Buket tohto červeného vína z Burgundska presvedčí vôňou jahôd, červených ríbezlí, višní a malín. Ak sledujeme vône ďalej, pridávajú sa minerálne tóny.
Domaine du Château de la Chaize Côte de Brouilly zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ide o skutočné akostné víno, ktoré jasne vyčnieva z jednoduchších kvalít, a tak tento Francúz prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Chuť nepotrebuje nevyhnutne cukor. Toto hodvábne červené víno sa na jazyku prezentuje vyváženou a komplexnou chuťou. V závere toto mladé víno z burgundskej vinohradníckej oblasti poteší značnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny červených a čiernych ríbezlí. V dochuti sa pridávajú minerálne tóny pôdy s prevahou žuly.
Vinifikácia Côte de Brouilly z Domaine du Château de la Chaize
Toto červené víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Gamay. Pre toto výnimočne vyvážené jednodruhové víno z Domaine du Château de la Chaize sa zbieral len bezchybný hroznový materiál. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Burgundsku. Vinič tu zapustil korene hlboko do žulovej pôdy. Po zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Nasleduje kvasenie v nerezových nádržiach a vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Na konci fermentácie sa elegantné Côte de Brouilly necháva niekoľko mesiacov dozrievať v dubových sudoch.
Odporúčanie pre Côte de Brouilly z Domaine du Château de la Chaize
Toto francúzske červené víno si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako sprievodné víno k pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu, k cestovinám s klobásovými knedľami alebo k husacím prsiam s červenou kapustou a majoránkou.
- Več izdelkov iz Château de la Chaize