Viac informácií o Divinotello Rosso Trevenezie - I Magredi
I Magredi Divinotello Rosso Trevenezie je prvotriedne červené víno. V tomto prípade sa prejavuje nádherne jasnou, karmínovou farbou. Pri malom bočnom vystavení pohára na červené víno sa na okrajoch odhalí očarujúci granátovo-červený odtieň. Prvý nos vína Divinotello Rosso Trevenezie predstavuje tóny ostružinového želé. K ovocným častiam buketu sa pridávajú tóny dozrievania v sudoch, ako napríklad ešte viac ovocno-balzamických nuáns.
Toto talianske víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s 3,2 gramami zvyškového cukru. Ide o skutočne kvalitné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak toto talianske víno napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou. Chuť nepotrebuje nevyhnutne cukor. Na podnebí je štruktúra tohto vyváženého červeného vína nádherne zamatová a hustá. Vďaka miernej ovocnej kyslosti Divinotello Rosso Trevenezie lichotí zamatovým dojmom v ústach, pričom mu nechýba sviežosť. Záver tohto zrelého červeného vína z vinárskej oblasti Friuli-Venezia Giulia napokon poteší pozoruhodným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty z pôdy s prevahou vápenca.
Vinifikácia I Magredi Divinotello Rosso Trevenezie
Základom prvotriedneho a úžasne vyváženého cuvée Divinotello Rosso Trevenezie od spoločnosti I Magredi je hrozno Cabernet Sauvignon, Merlot a Raboso. Vo Friuli-Venezia Giulia rastie vinič, z ktorého sa vyrába toto víno, na vápencovej pôde. Po zbere sa hrozno dostáva do vinárstva najrýchlejšou cestou. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele a v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách, kým sa víno napokon naplní do fliaš.
Odporúčanie k jedlu pre I Magredi Divinotello Rosso Trevenezie
Vyskúšajte toto červené víno z Talianska najlepšie temperované pri teplote 15 - 18 °C ako doplnok k červenej cibuli plnenej kuskusom a marhuľami, pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu alebo k zapečeným balíčkom ovčieho syra.
- Več izdelkov iz I Magredi