Viac informácií o Gavino Carignano del Sulcis Superiore DOC - Cantina Mesa
Cantina Mesa Gavino Carignano del Sulcis Superiore je prvotriedne červené víno v pohári. Odhaľuje nádherne hustú, fialovočervenú farbu. Pri okraji je tiež vidieť farebný prechod do granátovo červenej. Pri vírení pohára toto červené víno odhaľuje vysokú viskozitu, ktorú možno vidieť v priehľadných vitrážach na okraji pohára. Toto jednodruhové talianske víno odhaľuje v pohári nádherne výrazné tóny červených ríbezlí a malín. Objavujú sa aj tóny tabaku a čokolády.
V chuti sa Gavino Carignano del Sulcis Superiore z Cantina Mesa otvára nádherne aromatické, ovocné a vyvážené. Toto husté červené víno je plné a na podnebí mnohotvárne. V závere toto vyzreté červené víno z vinárskej oblasti Sardínie napokon zaujme svojou pozoruhodnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny malín a červených ríbezlí. V závere sa pridávajú minerálne tóny z pôdy s prevahou ílu a vápenca.
Vinifikácia Gavino Carignano del Sulcis Superiore z Cantina Mesa
Toto víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Carignan. Na výrobu tohto úžasne silného jednodruhového vína z Cantina Mesa bolo použité len to najlepšie hrozno. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach na Sardínii. Vinič tu zapustil korene hlboko do vápencovej a ílovitej pôdy. Niet pochýb o tom, že Gavino Carignano del Sulcis Superiore sa vyznačuje aj podnebím a vinohradníckym štýlom Carignano del Sulcis DOC. Toto talianske víno možno doslova označiť za víno starého sveta, ktoré sa prezentuje mimoriadne pôsobivým spôsobom. Po zbere hrozna sa hrozno rýchlo prepraví do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo drví. Potom nasleduje kvasenie v malých drevených kadiach pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie mohutné víno Gavino Carignano del Sulcis Superiore zreje 27 mesiacov v 900-litrových dubových toneroch. Po zrení v dubových sudoch nasleduje dlhé obdobie zrenia vo fľaši, vďaka čomu je toto červené víno ešte komplexnejšie.
Porúčania na stolovanie pre Cantina Mesa Gavino Carignano del Sulcis Superiore
Toto červené víno z Talianska si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami, pikantnému kari s jahňacím mäsom alebo zeleninovému kuskusu s hovädzími mäsovými guľkami.