Haut-Médoc AOP Cru Bourgeois Supèrieur - Chateau Peyrabon
Viac informácií o Haut-Médoc AOP Cru Bourgeois Supèrieur - Chateau Peyrabon
Chateau Peyrabon Haut-Médoc Cru Bourgeois Supèrieur je prvotriedne červené víno. Tu sa prejavuje nádherne žiarivou rubínovou farbou. Pri malom pohybe do strán odhalí pohár Bordeaux očarujúci tehlový odtieň na okrajoch. Pootočením pohára možno v tomto červenom víne vnímať dokonalú rovnováhu, pretože na stenách pohára nevyniká ani vodnatosť, ani sirupovitosť či likérovosť. Vôňa tohto červeného vína z Bordeaux zaujme tónmi čiernych ríbezlí, černíc a višní. Práve jeho ovocný charakter robí toto víno takým výnimočným.
V chuti začína Haut-Médoc Cru Bourgeois Supèrieur z Chateau Peyrabon nádherne suché, chytľavé a aromatické. V chuti je štruktúra tohto vyváženého červeného vína nádherne zamatová. Záver tohto červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie z Haut-Médoc, napokon poteší výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje štrk a íl.
Vinifikácia Haut-Médoc Cru Bourgeois Supèrieur z Chateau Peyrabon
Vyvážené francúzske víno Haut-Médoc Cru Bourgeois Supèrieur je cuvée vyrobené z odrôd Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Bordeaux. Vinič tu zapustil korene hlboko do ílovitých a štrkových pôd. Haut-Médoc Cru Bourgeois Supèrieur je starosvetské víno skrz naskrz, pretože tento Francúz vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Hrozno pre Haut-Médoc Cru Bourgeois Supèrieur sa v čase dokonalej zrelosti zbiera výlučne ručne, bez pomoci hrubých a menej selektívnych strojov. Po ručnom zbere sa hrozno odvezie najrýchlejšou cestou do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo drví. Potom nasleduje fermentácia v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje 14 mesiacov zrenia v dubových sudoch.
Odporúčanie pre Chateau Peyrabon Haut-Médoc Cru Bourgeois Supèrieur
Vyskúšajte toto červené víno z Francúzska najlepšie temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k treske s uhorkovo-horkou zeleninou, boeuf bourguignon alebo pórovej polievke.
- Več izdelkov iz Chateau Peyrabon