Viac informácií o Il Bruciato Bolgheri DOC 3,0l Doppelmagnum - Guado al Tasso
Silné víno Il Bruciato Bolgheri 3,0 l double magnum z Guado al Tasso žiari v pohári hustou karmínovou červenou farbou. Po prvom stočení toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá sa prejavuje v priehľadných kostolných oknách na okraji pohára. V pohári toto červené víno z Guado al Tasso vykazuje vôňu višní, čiernych ríbezlí a černíc, ktorú dopĺňajú minerály, sladké drievko a mäta/melisa. V chuti začína víno Il Bruciato Bolgheri 3,0l double magnum z Guado al Tasso nádherne aromatické, ovocné a vyvážené. Sú tu suché a naozaj suché. Toto červené víno patrí do druhej skupiny, pretože bolo vinifikované len s 1,5 g zvyškového cukru. Toto husté a zamatové červené víno je plné a na podnebí mnohotvárne. Vďaka vitálnej ovocnej kyseline je víno Il Bruciato Bolgheri 3,0 l double magnum na podnebí pôsobivo svieže a živé. Záver tohto mladého červeného vína z vinárskej oblasti Toskánsko, presnejšie z Bolgheri DOC, napokon poteší výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty pôdy, v ktorej dominuje spraš a piesok.
Vinifikácia vína Guado al Tasso Il Bruciato Bolgheri 3,0 l Double Magnum
Toto silné červené víno z Talianska je vinifikované z odrôd Cabernet Sauvignon, Merlot a Syrah. V Toskánsku rastie vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, na piesočnatých a sprašových pôdach. Samozrejme, že Il Bruciato Bolgheri 3,0l double magnum je tiež determinované podnebím a štýlom pestovania vína Bolgheri DOC. Toto talianske víno možno označiť za starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, s mimoriadne pôsobivou prezentáciou. Po zbere hrozna sa hrozno dostáva do vinárstva najrýchlejšou cestou. Tu sa triedi a starostlivo drví. Potom prebieha fermentácia v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie mohutné víno Il Bruciato Bolgheri 3,0l double magnum zreje ďalších 11 mesiacov vo francúzskych dubových barikoch.
Odporúčanie k jedlu pre Il Bruciato Bolgheri 3,0l Double Magnum z Guado al Tasso
Vyskúšajte toto červené víno z Talianska ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu, boeuf bourguignon alebo dusenému kurčaťu na červenom víne.
- Več izdelkov iz Tenuta Guado al Tasso (Antinori)