La 50/50 Côtes du Brian AOC - Anne Gros & Jean-Paul Tollot
Viac informácií o La 50/50 Côtes du Brian AOC - Anne Gros & Jean-Paul Tollot
La 50/50 Côtes du Brian z burgundskej vinohradníckej oblasti má v pohári hustú fialovú farbu. Na okrajoch sa objavuje aj farebný prechod do granátovo červenej. Po prvom vírení toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá je na okraji pohára viditeľná v priehľadných kostolných oknách. V nose tohto červeného vína Anne Gros & Jean-Paul Tollot sa prejavujú všetky druhy višní, jahôd a černíc. Akoby to už nebolo pôsobivé, dozrievanie v nerezovej oceli dodáva ďalšie arómy, napríklad biele korenie.
Anne Gros & Jean-Paul Tollot La 50/50 Côtes du Brian je nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Na podnebí je štruktúra tohto silného červeného vína nádherne hustá. Záver tohto zrelého červeného vína z burgundskej vinohradníckej oblasti je podmanivý s dobrou dochuťou.
Vinifikácia vína La 50/50 Côtes du Brian od Anne Gros & Jean-Paul Tollot
Silné francúzske víno La 50/50 Côtes du Brian je cuvée vyrobené z odrôd hrozna Cariñena, Garnacha a Syrah. La 50/50 Côtes du Brian je starosvetské víno skrz naskrz, pretože tento Francúz vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo odvezie do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo drví. Nasleduje kvasenie v nerezových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Na konci fermentácie sa víno La 50/50 Côtes du Brian nechá niekoľko mesiacov ďalej harmonizovať na jemných kaloch.
Odporúčanie pre jedlo Anne Gros & Jean-Paul Tollot La 50/50 Côtes du Brian
Toto červené víno z Francúzska pite ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu, kačacím prsiam s cukrovým hráškom alebo boeuf bourguignon.
- Več izdelkov iz Jean-Paul Tollot & Anne Gros