Viac informácií o La Maison Bleue Hermitage AOC - Paul Jaboulet Aîné
Paul Jaboulet Aîné La Maison Bleue Hermitage je prvotriedne červené víno. Má nádherne hustú fialovočervenú farbu. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorá sa prejavuje v jasných kostolných oknách na okraji pohára. Toto jednodruhové francúzske víno pohladí pohár nádherne komplexnými tónmi ruží a černíc. K nim sa pripájajú tóny vanilky a čiernej čerešne.
Paul Jaboulet Aîné La Maison Bleue Hermitage je nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Na podnebí je textúra tohto silného červeného vína nádherne mohutná. Záver tohto červeného vína z vinohradníckej oblasti Údolie Rhôny, ktoré je veľmi schopné dozrievať, je podmanivý s pozoruhodnou dochuťou.
Vinifikácia Paul Jaboulet Aîné La Maison Bleue Hermitage
Základom mohutného vína La Maison Bleue Hermitage z údolia Rhôny je hrozno odrody Syrah. La Maison Bleue Hermitage je starosvetské víno skrz naskrz, pretože tento Francúz vyžaruje mimoriadny európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Hrozno pre toto červené víno z Francúzska sa zbiera výlučne ručne v čase optimálnej zrelosti. Po zbere sa hrozno dostáva do vinárstva tak rýchlo, ako je to len možné. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Na konci fermentácie sa silné víno La Maison Bleue Hermitage necháva niekoľko mesiacov dozrievať v dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Paul Jaboulet Aîné La Maison Bleue Hermitage
Toto červené víno z Francúzska pite ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno k zeleninovému kuskusu s hovädzími mäsovými guľkami, teľacine s cibuľou alebo ku kuracine s citrónovým chilli a bulgurom.
- Več izdelkov iz Paul Jaboulet Aîné