Le Clos de la Marechale 1er Cru Nuits-Saint-Georges AOP - Jacques-Frédéric Mugnier
Viac informácií o Le Clos de la Marechale 1er Cru Nuits-Saint-Georges AOP - Jacques-Frédéric Mugnier
V sude dozrievané Le Clos de la Marechale 1er Cru Nuits-Saint-Georges z burgundskej vinohradníckej oblasti má v pohári jasnú svetločervenú farbu. Pri vírení pohára možno v tomto červenom víne vnímať prvotriednu vyváženosť, pretože na stenách skla nevyniká vodnatosť, ani sirupovitosť či likérovitosť. Po naliatí do burgundského pohára sa v tomto červenom víne zo Starého sveta objavia nádherné výrazné arómy ostružín, malín a sliviek, ktoré sú doplnené ďalšími ovocnými nuansami, ku ktorým prispelo zrenie v drevených sudoch.
V chuti sa Le Clos de la Marechale 1er Cru Nuits-Saint-Georges od Jacquesa-Frédérica Mugniera otvára nádherne suché, chytľavé a aromatické. Na jazyku sa toto dobre vyvážené červené víno vyznačuje nesmierne hustou textúrou. Záver tohto veľmi dobre vyzrievajúceho červeného vína z burgundskej vinohradníckej oblasti, presnejšie z Cote de Nuits a Haute Cotes de Nuits, je napokon presvedčivý s mimoriadnou dochuťou.
Vinifikácia vína Jacques-Frédéric Mugnier Le Clos de la Marechale 1er Cru Nuits-Saint-Georges
Vyvážené víno Le Clos de la Marechale 1er Cru Nuits-Saint-Georges z Francúzska je víno z jednej vinice, ktoré sa vinifikuje z odrody Rulandské modré. Le Clos de la Marechale 1er Cru Nuits-Saint-Georges je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože tento Francúz vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo dostáva do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Kvasenie potom prebieha vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii elegantné víno Le Clos de la Marechale 1er Cru Nuits-Saint-Georges zreje niekoľko mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčané jedlo pre Le Clos de la Marechale 1er Cru Nuits-Saint-Georges od Jacques-Frédéric Mugnier
Toto červené víno z Francúzska pite ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k Boeuf Bourguignon, dusenému kurčaťu na červenom víne alebo dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami.
- Več izdelkov iz Jacques-Frédéric Mugnier