Le Macioche Brunello di Montalcino DOCG - Tenuta Le Macioche
Viac informácií o Le Macioche Brunello di Montalcino DOCG - Tenuta Le Macioche
V pohári má Le Macioche Brunello di Montalcino z Tenuta Le Macioche hustú rubínovočervenú farbu. Pohár na červené víno držaný pod miernym uhlom odhaľuje na okrajoch očarujúci granátovo-červený odtieň. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorá sa prejavuje výraznými kostolnými oknami na okraji pohára. Po naliatí do pohára na červené víno sa toto červené víno zo Starého sveta prejavuje nádherne výraznou vôňou sliviek a višní, ktorú dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy, ku ktorým prispelo zrenie v drevených sudoch.
Víno Tenuta Le Macioche Le Macioche Brunello di Montalcino sa znalcovi vína predstavuje ako nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne zamatovou textúrou. Záver tohto zrelého červeného vína z vinárskej oblasti Toskánsko, presnejšie z Brunello di Montalcino DOCG, napokon poteší pozoruhodnou dochuťou.
Vinifikácia vína Le Macioche Brunello di Montalcino z Tenuta Le Macioche
Toto silné červené víno z Talianska sa vyrába z odrody hrozna Sangiovese. Le Macioche Brunello di Montalcino je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto talianske dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje 30 mesiacov zrenia v dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Tenuta Le Macioche Le Macioche Brunello di Montalcino
Toto červené víno z Talianska pite ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno k zapekanému špenátu s mandľami, dusenému kurčaťu na červenom víne alebo pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu.
- Več izdelkov iz Tenuta Le Macioche