Lussac-Saint-Émilion AOC - Château du Courlat
Viac informácií o Lussac-Saint-Émilion AOC - Château du Courlat
V pohári má víno Lussac-Saint-Émilion z Château du Courlat jasne fialovú farbu. Na okraji je tiež vidieť farebný prechod do tehlovej farby... Pri vírení pohára možno v tomto červenom víne vnímať dokonalú rovnováhu, pretože na stenách pohára nevystupuje ani vodnaté, ani sirupovité či likérové. Prvý nos vína Lussac-Saint-Émilion odhalí nuansy černíc a sliviek. K ovocným zložkám buketu sa pridávajú čučoriedky.
Château du Courlat Lussac-Saint-Émilion je príjemne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Na jazyku sa toto dobre vyvážené červené víno vyznačuje neuveriteľne zamatovou textúrou. V závere toto červené víno z vinohradníckej oblasti Bordeaux zaujme svojou výraznou dĺžkou. Opäť sa v ňom objavujú tóny sliviek a černíc. V závere sa pridávajú minerálne tóny z pôdy s prevahou ílu.
Vinifikácia Château du Courlat Lussac-Saint-Émilion
Toto vyvážené červené víno z Francúzska sa vyrába z hrozna Cabernet Franc a Merlot. V Bordeaux rastie vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, na ílovitých pôdach. Lussac-Saint-Émilion je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto francúzske víno vyžaruje mimoriadny európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech vín starého sveta. Hrozno na výrobu tohto červeného vína z Francúzska sa zbiera mimoriadne rýchlo a najlepšie ráno v čase optimálnej zrelosti, aby sa zachovali jeho arómy. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo prevezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Nasleduje kvasenie v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie .
Odporúčanie pre Château du Courlat Lussac-Saint-Émilion
Toto červené víno z Francúzska pite ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu, špagetám s kapustovo-rajčinovou omáčkou alebo boeuf bourguignon.
- Več izdelkov iz Château du Courlat