Margaux AOP Cru Bourgeois - Château Marsac Séguineau
Viac informácií o Margaux AOP Cru Bourgeois - Château Marsac Séguineau
Silné Margaux Cru Bourgeois z Château Marsac Séguineau vstupuje do pohára s hustou karmínovou červenou. Pri malom pohybe do strán sa na okrajoch pohára Bordeaux odhalí očarujúci granátovo-červený odtieň. Po prvom vírení toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá sa prejavuje výraznými kostolnými okienkami na okraji pohára. V nose toto červené víno Château Marsac Séguineau odhaľuje najrôznejšie druhy černíc, sliviek a čiernych ríbezlí. Akoby to už nebolo pôsobivé, pridávajú sa ďalšie arómy, napríklad čučoriedky.
V chuti začína víno Margaux Cru Bourgeois z Château Marsac Séguineau nádherne suché, chytľavé a aromatické. Textúra tohto mohutného červeného vína je na podnebí nádherne hodvábna. V závere toto zrelé červené víno z vinárskej oblasti Bordeaux poteší výraznou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny sliviek a čiernych ríbezlí. V závere sa pridávajú minerálne tóny štrkovej a ílovitej pôdy.
Vinifikácia Château Marsac Séguineau Margaux Cru Bourgeois
Hrozno Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot tvorí základ prvotriedneho a nádherne silného Cuvée Margaux Cru Bourgeois zo Château Marsac Séguineau. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Bordeaux. Vinič tu zapustil korene hlboko do ílovitých a štrkových pôd. Margaux Cru Bourgeois je starosvetské víno skrz naskrz, pretože tento Francúz vyžaruje mimoriadny európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Keď je zaistená dokonalá fyziologická zrelosť, hrozno pre Margaux Cru Bourgeois sa zbiera výlučne ručne bez použitia hrubých a málo selektívnych zberačov. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo odvezie do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Kvasenie potom prebieha v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovaných teplotách. Po vinifikácii nasleduje niekoľkomesačné zrenie na jemných kvasničných usadeninách, po ktorom sa víno napokon plní do fliaš.
Odporúčané jedlo pre Château Marsac Séguineau Margaux Cru Bourgeois
Toto francúzske červené víno si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Je ideálnym doplnkom k cícerovému karí, kapustovým roládam alebo osso buco.
- Več izdelkov iz Château Marsac Séguineau