Viac informácií o Monfalletto Barolo DOCG 1,5l Magnum - Cordero di Montezemolo
Silné Monfalletto Barolo 1,5 l Magnum z pera Cordero di Montezemolo žiari do pohára hustou rubínovou červenou. Ak pohár trochu nakloníte, na okrajoch uvidíte prechod farby ku granátovo červenej. Po prvom zakrútení toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorú možno vidieť v kostolných oknách na okraji pohára. Po naliatí do pohára na červené víno sa toto červené víno zo Starého sveta prezentuje nádherne výraznou vôňou fialiek, černíc a višní, ktorú dotvára vanilka a karamel.
Toto červené víno z Cordero di Montezemolo je ideálne pre milovníkov suchého vína. Monfalletto Barolo 1,5 l Magnum sa k tomu už veľmi približuje, pretože bolo lisované len s 1,2 g zvyškového cukru. Na podnebí je štruktúra tohto silného červeného vína nádherne zamatová. Vďaka živým ovocným kyselinkám je Monfalletto Barolo 1,5l Magnum na jazyku nádherne svieže a živé. V závere toto zrelé červené víno z vinárskej oblasti Piemont poteší výraznou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny fialiek a černíc.
Vinifikácia Cordero di Montezemolo Monfalletto Barolo 1,5 l Magnum
Základom mohutného vína Monfalletto Barolo 1,5l Magnum z Talianska je hrozno odrody Nebbiolo. Monfalletto Barolo 1,5l Magnum je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto talianske vyžaruje mimoriadny európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech vín zo Starého sveta. Po zbere sa hrozno rýchlo dostane do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Nasleduje kvasenie v nerezových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Po vinifikácii nasleduje niekoľkomesačné zrenie na jemných kvasničných usadeninách, po ktorom sa víno napokon plní do fliaš. Po dozrievaní v sudoch nasleduje výrazné dozrievanie vo fľašiach, ktoré robí toto červené víno ešte komplexnejším.
Odporúčanie pre Cordero di Montezemolo Monfalletto Barolo 1,5l Magnum
Vyskúšajte toto červené víno z Talianska ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako doplnok k špenátovému gratinovanému mäsu s mandľami, dusenému kurčaťu na červenom víne alebo pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu.
- Več izdelkov iz Cordero di Montezemolo