Viac informácií o Moro Cannonou di Sardegna DOC - Cantina Mesa
V pohári má Moro Cannonou di Sardegna z Cantina Mesa hustú rubínovo červenú farbu. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorá sa prejavuje v kostolných oknách na okraji pohára. Prvý nos Moro Cannonou di Sardegna lichotí nuansami fialiek, čiernych ríbezlí a malín. K ovocným zložkám buketu sa pridávajú tóny dozrievania v sudoch, ako je mäta/melisa.
V chuti je štruktúra tohto silného červeného vína nádherne zamatová. V závere toto mladé víno z vinárskej oblasti Sardínie poteší výraznou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny malín a čiernych ríbezlí. V závere sa pridávajú minerálne tóny z ílovitých pôd.
Vinifikácia Cantina Mesa Moro Cannonou di Sardegna
Toto víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Cannonau. Na výrobu tohto výnimočne silného jednodruhového vína z Cantina Mesa sa použil len ten najlepší hroznový materiál. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach na Sardínii. Vinič tu zapustil korene hlboko do ílovitej pôdy. Moro Cannonou di Sardegna je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože z tohto talianskeho vína vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech vín starého sveta. Po zbere hrozna sa hrozno dostáva do vinárstva najrýchlejšou cestou. Tu sa triedi a starostlivo drví. Nasleduje kvasenie v nerezových nádržiach a v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie môže Moro Cannonou di Sardegna ešte 11 mesiacov harmonizovať na jemných kvasničných kaloch. Po dozrievaní v drevených sudoch nasleduje výrazné zrenie vo fľaši, ktoré robí toto červené víno ešte komplexnejším.
Odporúčanie na jedlo pre Moro Cannonou di Sardegna z Cantina Mesa
Vychutnajte si toto červené víno z Talianska ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno k Boeuf Bourguignon, thajskému uhorkovému šalátu alebo červenej cibuli plnenej kuskusom a marhuľami.
- Več izdelkov iz Cantina Mesa