Viac informácií o Ngakirikiri The Gravels - Villa Maria
Villa Maria Ngakirikiri The Gravels je prvotriedne červené víno. Má nádherne hustú fialovočervenú farbu. Na okraji sa objavuje aj farebný prechod do granátovo červenej. Pootočením pohára toto červené víno odhaľuje vysokú hustotu a plnosť, ktorá sa prejavuje výraznými kostolnými oknami na okraji pohára. Vôňa tohto červeného vína z novozélandského Južného ostrova zaujme vôňou sliviek a čiernych ríbezlí. Ak sledujeme aromatiku ďalej, pridáva sa káva/moka a vanilka, čomu napomáha vplyv duba.
Villa Maria Ngakirikiri The Gravels zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš len s 0,4 gramami zvyškového cukru. Ide o skutočné akostné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak tento novozélanďan napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou. Aróma nevyhnutne nepotrebuje zvyškový cukor. Toto mohutné červené víno je plné a mnohotvárne na podnebí. Vďaka živým ovocným kyselinkám je Ngakirikiri The Gravels na jazyku nádherne svieže a živé. Záver tohto veľmi zrelého červeného vína z vinohradníckej oblasti Južného ostrova Nového Zélandu, presnejšie z Hawkes Bay, napokon zaujme výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty pôdy s prevahou štrku.
Vinifikácia Villa Maria Ngakirikiri The Gravels
Základom mohutného vína Ngakirikiri The Gravels z novozélandského Južného ostrova je hrozno odrôd Cabernet Sauvignon a Merlot. Na Južnom ostrove Nového Zélandu rastie vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, na štrkových pôdach. Bobule pre toto červené víno z Nového Zélandu sa zbierajú výlučne ručne, keď sú dokonale zrelé. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo drví. Potom nasleduje fermentácia v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii sa silné víno Ngakirikiri The Gravels necháva 18 mesiacov dozrievať vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Villa Maria Ngakirikiri The Gravels
Vychutnajte si toto červené víno z Nového Zélandu ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno k pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu, k dusenému teľaciemu mäsu s cibuľou alebo ku kuracine s citrónovým chilli a bulgurom.
- Več izdelkov iz Villa Maria Estates