Viac informácií o Niederberg Helden Riesling Spätlese Große Lage - Schloss Lieser
Schloss Lieser Niederberg Helden Riesling Spätlese Große Lage je prvotriedne biele víno. Má nádherne žiarivú, svetložltú farbu. Ak pohár roztočíte, toto biele víno sa vyznačuje fascinujúcou ľahkosťou, vďaka ktorej v pohári svižne tancuje. Prvý nos vína Niederberg Helden Riesling Spätlese Große Lage predstavuje nuansy manga, citrónov a grapefruitov. K ovocným zložkám buketu sa pridávajú minerálne tóny.
Ľahkonohý Schloss Lieser Niederberg Helden Riesling Spätlese Große Lage nám na podnebí ukazuje neuveriteľne ovocnú chuť, čo nie je bezdôvodné vzhľadom na jeho zvyškovo sladký chuťový profil. Na jazyku sa toto ľahké biele víno vyznačuje nesmierne rozplývavou textúrou. V závere toto mladé víno z moselskej vinohradníckej oblasti napokon poteší dobrou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny citróna a manga. V závere sa pripájajú minerálne tóny vápencovej a bridlicovej pôdy, v ktorej dominuje vápenec.
Vinifikácia vína Schloss Lieser Niederberg Helden Riesling Spätlese Große Lage
Toto víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Rizling rýnsky. Na výrobu tohto nádherne elegantného odrodového vína zo zámku Lieser bol použitý len ten najlepší hroznový materiál. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach na rieke Mosel. Vinič tu zapustil korene hlboko do vápencovej a bridlicovej pôdy. Niederberg Helden Riesling Spätlese Große Lage je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto nemecké víno vyžaruje mimoriadny európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po zbere hrozna sa hrozno rýchlo odvezie do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Nasleduje kvasenie v nerezových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Na konci fermentácie môže Niederberg Helden Riesling Spätlese Große Lage ešte niekoľko mesiacov harmonizovať na jemných kvasničných usadeninách.
Odporúčané jedlo pre Schloss Lieser Niederberg Helden Riesling Spätlese Große Lage
Toto biele víno z Nemecka najlepšie ochutnajte vychladené pri teplote 8 - 10 °C ako prílohu k filetu z kambaly na japonský spôsob so zeleninovým julienne, červenej cibuli plnenej kuskusom a marhuľami alebo k cícerovému kari.
- Več izdelkov iz Schloss Lieser