Viac informácií o Obac 3 l Doppelmagnum - Binigrau
Silné Obac 3 l double magnum od Binigrau tečie do pohára s hustou fialovou červenou. Držané pod miernym uhlom je na okrajoch tohto vína zrejúceho v sudoch viditeľný prechod odtieňa do granátovo červenej. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorá je viditeľná v silných kostolných oknách na okraji pohára. V nose tohto červeného vína z Baleárskych ostrovov potešia nuansy čiernych ríbezlí. Ak sledujeme vône ďalej, pridávajú sa čierne čerešne, vlašské orechy a vanilka, podporené vplyvom duba.
V chuti začína Obac 3 l double magnum z Binigrau nádherne suché, chytľavé a aromatické. Textúra tohto mohutného červeného vína je na podnebí nádherne hutná. V závere toto veľmi skladné červené víno z vinárskej oblasti Baleárskych ostrovov poteší dobrou dĺžkou. Opäť možno badať náznaky čiernych ríbezlí.
Vinifikácia vína Obac 3 l Double Magnum z Binigrau
Hrozno z odrôd Cabernet Sauvignon, Callet, Manto Negro, Merlot a Syrah je základom pre silné víno Obac 3 l Double Magnum zo Španielska. Obac 3 l Double Magnum je skrz-naskrz starosvetské víno, pretože tento španiel vyžaruje mimoriadny európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech vín zo Starého sveta. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii mohutné víno Obac 3 l double magnum zreje 14 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Obac 3 l Double Magnum od spoločnosti Binigrau
Toto španielske víno si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako sprievodné víno k treske s uhorkovo-horkou zeleninou, dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami alebo špagetám s kapustovo-rajčinovou omáčkou.
- Več izdelkov iz Binigrau