Viac informácií o Obac - Binigrau
V pohári má Obac z Binigrau hustú rubínovo červenú farbu. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorá sa prejavuje výraznými kostolnými oknami na okraji pohára. V prvom nose Obacu sa objavia nuansy čiernych ríbezlí. K ovocným zložkám buketu sa pridávajú tóny dozrievania v sudoch a ešte viac ovocno-balzamických nuáns.
V chuti začína Obac z Binigrau príjemne suché, chytľavé a aromatické víno. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne hustou štruktúrou. Záver tohto červeného vína z baleárskej vinohradníckej oblasti, ktoré dokáže dobre vyzrievať, napokon poteší dobrým dozvukom.
Vinifikácia vína Binigrau Obac
Základom prvotriedneho a úžasne silného Cuvée Obac z Binigrau je hrozno Cabernet Sauvignon, Callet, Manto Negro, Merlot a Syrah. Obac je starosvetským vínom v tom najlepšom zmysle slova, pretože tento španiel vyžaruje mimoriadny európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po zbere hrozna sa hrozno rýchlo dostane do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo drví. Potom nasleduje fermentácia v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení kvasenia mohutný Obac zreje ďalších 14 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Binigrau Obac
Toto červené víno zo Španielska si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako sprievodné víno. Výborne sa hodí ako doplnok ku kačacím prsiam s cukrovým hráškom, osso buco alebo tekvicovému nákypu.
- Več izdelkov iz Binigrau