Viac informácií o Ojo Negro Chardonnay - Dieter Meier
Elegantné Ojo Negro Chardonnay z pera Dietera Meiera kĺže do pohára s jasne zlatožltou farbou. Po prvom zakrútení je možné vnímať prvotriednu vyváženosť tohto bieleho vína, ktoré na stenách pohára nevyniká ani vodnatosťou, ani sirupovitosťou či likérovitosťou. V pohári sa toto biele víno od Dietera Meiera prejavuje vôňou ananásu, briošky a zrelého jablka, ktorú dopĺňa vanilka a med. Ojo Negro Chardonnay od Dietera Meiera je dobrou voľbou pre všetkých milovníkov suchých vín. Nikdy však nepôsobí mdlo alebo krehko, ako by sa prirodzene očakávalo od špičkového vína. Na jazyku sa toto dobre vyvážené biele víno vyznačuje neuveriteľne hutnou štruktúrou. Vďaka stručnej ovocnej kyseline sa Ojo Negro Chardonnay na jazyku prezentuje pôsobivo sviežo a živo. Záver tohto mladého bieleho vína z vinohradníckej oblasti Río Negro je presvedčivý s dobrou dochuťou.
Vinifikácia vína Ojo Negro Chardonnay podľa Dietera Meiera
Toto biele víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Chardonnay. Na výrobu tohto výnimočne vyváženého jednodruhového vína od Dietera Meiera bolo použité len bezchybné hrozno. Keď je zabezpečená dokonalá fyziologická zrelosť, hrozno pre Ojo Negro Chardonnay sa zbiera výlučne ručne bez použitia vyčerpávajúcich a málo selektívnych strojov. Po zbere sa hrozno dostane do vinárstva najrýchlejšou cestou. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Kvasenie potom prebieha v betóne a malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách, kým sa víno napokon naplní do fliaš.
Odporúčanie na jedlo pre Ojo Negro Chardonnay Dieter Meier
Toto biele víno z Argentíny si najlepšie vychutnáte dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C. Výborne sa hodí ako spoločník k zemiakovej panvici s lososom, kokosovo-limovému rybiemu kari alebo špagetám s kaparovo-rajčinovou omáčkou.
- Več izdelkov iz Dieter Meier