Pauillac AOC 5ème Cru Classé - Château Pédesclaux
Viac informácií o Pauillac AOC 5ème Cru Classé - Château Pédesclaux
Elegantné víno Pauillac 5ème Cru Classé z Château Pédesclaux vpláva do pohára jasnou fialovou farbou. Pri vírení pohára je možné vnímať dokonalú vyváženosť tohto červeného vína, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnaté, sirupovité ani likérové. Vo vôni sa toto červené víno Château Pédesclaux prezentuje všetkými druhmi šeříkov a čiernych ríbezlí. Akoby to už nebolo pôsobivé, pridávajú sa mandle a biele korenie vďaka zreniu v malých drevených sudoch.
Pauillac 5ème Cru Classé z Château Pédesclaux je správnou voľbou pre všetkých znalcov vína, ktorí majú radi suché. Nikdy však nie je suché ani krehké, ako by sa od vína v segmente ikonických vín očakávalo. V chuti je štruktúra tohto vyváženého červeného vína nádherne zamatová. Vďaka vitálnej ovocnej kyseline je Pauillac 5ème Cru Classé na podnebí nádherne svieže a živé. Záver tohto červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie z Pauillacu, napokon poteší pozoruhodným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje vápenec a štrk.
Vinifikácia Château Pédesclaux Pauillac 5ème Cru Classé
Vyvážené francúzske víno Pauillac 5ème Cru Classé je cuvée vyrobené z odrôd Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot. Vinič, z ktorého sa vyrába toto víno, rastie v Bordeaux na vápencovej a štrkovej pôde. Pauillac 5ème Cru Classé je starosvetské víno skrz naskrz, pretože tento Francúz dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Bobule tohto červeného vína z Francúzska sa zbierajú výlučne ručne v čase optimálnej zrelosti. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo drví. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách a víno sa napokon plní do fliaš.
Odporúčanie pre Château Pédesclaux Pauillac 5ème Cru Classé
Toto červené víno z Francúzska pite pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k pórovej polievke, pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu alebo kačacím prsiam s cukrovým hráškom.
- Več izdelkov iz Château Pédesclaux