Viac informácií o Grand Cru Classé Blanc Pessac-Léognan AOP - Domaine de Chevalier
Elegantné víno Pessac-Léognan Blanc z Domaine de Chevalier má v pohári jasne svetložltú farbu. Ak pohár roztočíte, môžete v tomto bielom víne vnímať prvotriednu vyváženosť, pretože na stenách pohára nevystupuje ako vodnaté, sirupovité alebo likérové. Toto biele víno zo Starého sveta, naliate do pohára na biele víno, sa prezentuje nádherne výraznou vôňou broskýň, manga, grapefruitu a pomaranča, ktorú dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy spôsobené zrením v sudoch.
Toto víno zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od ikony segmentu vín, toto francúzske víno napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najlepšou vyváženosťou. Aróma nepotrebuje nevyhnutne veľa zvyškového cukru. V chuti je textúra tohto vyváženého bieleho vína nádherne krémová. Záver tohto bieleho vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie z Pessac-Léognan, napokon poteší výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje íl a štrk.
Vinifikácia Domaine de Chevalier Pessac-Léognan Blanc
Základom vyváženého vína Pessac-Léognan Blanc z Bordeaux je hrozno odrôd Sauvignon Blanc a Semillon. V Bordeaux rastie vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, na hlinitých a štrkových pôdach. Samozrejme, víno Pessac-Léognan Blanc nie je definované len pôdou Pessac-Léognan. Toto francúzske víno možno označiť za víno starého sveta v tom najlepšom zmysle slova a je mimoriadne pôsobivé. Hrozno pre toto biele víno z Francúzska sa zbiera výlučne ručne v čase optimálnej zrelosti. Po zbere sa hrozno dostane do vinárstva najrýchlejšou cestou. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii nasleduje 18 mesiacov zrenia v dubových sudoch.
Odporúčanie pre Domaine de Chevalier Pessac-Léognan Blanc
Vyskúšajte toto biele víno z Francúzska ideálne dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C ako prílohu k omelete s lososom a feniklom, kokosovo-limovému rybiemu kari alebo filetu z kameňa na japonský spôsob so zeleninovými julienne.
- Več izdelkov iz Domaine de Chevalier