Petit-Figeac Saint-Émilion AOC 1er Cru Classé - Château Figeac
Viac informácií o Petit-Figeac Saint-Émilion AOC 1er Cru Classé - Château Figeac
Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé z Château Figeac v Bordeaux má v pohári jasne fialovú farbu. Po prvom zakrútení môžete v tomto červenom víne vnímať dokonalú vyváženosť, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. Buket tohto červeného vína z Bordeaux presvedčí vôňou černíc a čiernych ríbezlí. Ak sledujeme vône ďalej, pridáva sa vanilka a čučoriedky.
Château Figeac Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé je príjemne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ako by sa dalo očakávať v segmente vínnych ikon. V chuti je štruktúra tohto dobre vyváženého červeného vína nádherne zamatová. Záver tohto mladého červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie zo Saint-Emilion, napokon poteší výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje íl a kremičitá hornina.
Vinifikácia Château Figeac Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé
Vyvážené francúzske víno Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé je cuvée vyrobené z odrôd Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon a Merlot. Vinič, z ktorého sa vyrába toto víno, rastie v Bordeaux na pôde z kremičitých hornín a ílu. Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé je starosvetské víno skrz naskrz, pretože tento Francúz vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Hrozno pre toto červené víno z Francúzska sa zbiera výlučne ručne, keď je dokonale zrelé. Po zbere sa hrozno dostane do vinárstva najrýchlejšou cestou. Tu sa triedi a starostlivo drví. Potom nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie elegantné víno Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé zreje ďalších 15 mesiacov v dubových barikoch.
Odporúčané jedlo pre Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé z Château Figeac
Toto červené víno z Francúzska pite pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k pórovej polievke, dusenému kurčaťu na červenom víne alebo k treske so zeleninou z uhoriek a horčice.
- Več izdelkov iz Château Figeac