Viac informácií o Pinot Blanc Tatschler DAC - Esterházy
Rulandské biele Tatschler DAC z vinohradníckej oblasti Burgenland, ktoré dozrievalo v sudoch, má v pohári jasne rubínovočervenú farbu. Na okrajoch sa objavuje aj farebný prechod do granátovo červenej. Pri vírení pohára možno v tomto červenom víne vnímať prvotriednu vyváženosť, pretože na stenách pohára nevyniká vodnatosť, ani sirupovitosť či likérovitosť. V nose sa toto červené víno Esterházy prezentuje všetkými druhmi hrušiek. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie vo veľkých drevených sudoch dodáva ďalšie arómy, ako sú mandľová, minerálna a dymová.
Esterházy Pinot Blanc Tatschler DAC je nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Toto ľahké červené víno je na jazyku vyvážené a mnohotvárne. Záver tohto vyzretého červeného vína z vinohradníckej oblasti Burgenland je presvedčivý s pozoruhodnou dochuťou.
Vinifikácia Rulandského bieleho Tatschler DAC by Esterházy
Základom vyváženého vína Rulandské biele Tatschler DAC z Burgenlandu je hrozno odrody Rulandské biele. Pinot Blanc Tatschler DAC je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto rakúske dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Kvasenie potom prebieha vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii elegantné Rulandské biele Tatschler DAC niekoľko mesiacov zreje v rakúskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Esterházy Pinot Blanc Tatschler DAC
Toto rakúske červené víno si najlepšie vychutnáte mierne vychladené pri teplote 11 - 13 °C. Je ideálnym doplnkom k omelete s lososom a feniklom, špargľovému šalátu s quinoou alebo pečenému pstruhovi so zázvorovou hruškou.
- Več izdelkov iz Esterházy