Pomerol AOC - Château La Cabanne
Viac informácií o Pomerol AOC - Château La Cabanne
V sudoch dozrievaný Pomerol z vinárskej oblasti Bordeaux má v pohári hustú karmínovočervenú farbu. Pri mierne naklonenom pohári Bordeaux sa na okrajoch objavuje očarujúci granátovo-červený odtieň. Po prvom zakrútení toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá sa prejavuje v kostolných oknách na okraji pohára. V pohári toto červené víno z Château La Cabanne vykazuje vôňu briošky, višní a ostružinového želé, doplnenú sladkým drievkom. V chuti začína Pomerol z Château La Cabanne nádherne suchý, chytľavý a aromatický. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje nesmierne zamatovou textúrou. V závere toto zrelé víno z vinárskej oblasti Bordeaux poteší výraznou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny ostružinového želé a višní. V závere sa pridávajú minerálne tóny z pôdy s prevahou ílu.
Vinifikácia Château La Cabanne Pomerol
Toto silné červené víno z Francúzska sa vyrába z hrozna Cabernet Franc a Merlot. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Bordeaux. Vinič tu zapustil korene hlboko do ílovitých pôd. Je zrejmé, že Pomerol určuje aj viac ako len pôda Pomerol. Toto francúzske víno možno doslova označiť za víno starého sveta, ktoré je mimoriadne pôsobivé. Hrozno pre toto červené víno z Francúzska sa zbiera výlučne ručne po zabezpečení optimálnej zrelosti. Po ručnom zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje 20-mesačné zrenie vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre Pomerol z Château La Cabanne
Toto francúzske víno si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k cestovinám s klobásovými knedľami, husacím prsiam so zázvorovou červenou kapustou a majoránkou alebo k dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami.
- Več izdelkov iz Château La Cabanne