- Dieser Rotwein aus Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon und Merlot Trauben ergänzt vorzüglich Gerichte wie Gemüse-Couscous mit Rinderfrikadellen oder Entenbrust mit Zuckerschoten
- Seine Herkunft aus Bordeaux macht diesen Wein zu einem typischen Vertreter der Weine aus der Alten Welt
- Ein kraftvoller Rotwein, ausgezeichnet zur Grillparty
Pomerol AOC - Château Petit-Village
Viac informácií o Pomerol AOC - Château Petit-Village
Château Petit-Village Pomerol je prvotriedne červené víno. Ponúka nádherne hustú fialovočervenú farbu. Pri držaní pod miernym uhlom sa na okrajoch pohára Bordeaux objavuje očarujúci granátovo-červený odtieň. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá sa prejavuje v kostolných oknách na okraji pohára. Toto červené víno zo Starého sveta naliate do pohára Bordeaux vykazuje nádherne výrazné arómy čiernych ríbezlí, černíc a višní, ktoré dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy, ku ktorým prispelo zrenie v drevených sudoch.
V chuti začína Pomerol z Château Petit-Village príjemne suchý, chytľavý a aromatický. Toto hodvábne červené víno je plné a na podnebí viacvrstvové. V závere toto zrelé víno z vinárskej oblasti Bordeaux poteší značnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny černíc a čiernych ríbezlí. V závere sa pridávajú minerálne tóny z pôdy s prevahou štrku.
Vinifikácia Château Petit-Village Pomerol
Silný Pomerol z Francúzska je cuvée vyrobené z odrôd Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon a Merlot. V Bordeaux rastie vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, na štrkových pôdach. Pomerol je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto francúzske víno vyžaruje mimoriadny európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje 15 mesiacov zrenia v dubových sudoch.
Odporúčanie pre Château Petit-Village Pomerol
Toto červené víno z Francúzska si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako doplnok k gurmánskym jedlám. Výborne sa hodí k husacím prsiam so zázvorovou červenou kapustou a majoránkou, zemiakovej panvici s lososom alebo špenátovému gratinovanému mäsu s mandľami.
- Več izdelkov iz Château Petit-Village