Pomerol AOP - Château Hosanna
Viac informácií o Pomerol AOP - Château Hosanna
Elegantný Pomerol z Château Hosanna sa do pohára kĺže s jasne fialovou farbou. Ak pohár roztočíte, môžete v tomto červenom víne vnímať prvotriednu vyváženosť, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. V nose tohto červeného vína Château Hosanna sa objavujú všetky druhy čiernych ríbezlí a černíc. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie v malých drevených sudoch dodáva ďalšie arómy, ako je vanilka a dym.
Château Hosanna Pomerol sa znalcom vína predstavuje ako nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Na jazyku sa toto dobre vyvážené červené víno vyznačuje neuveriteľne zamatovou textúrou. V závere toto víno z vinohradníckej oblasti Bordeaux zaujme svojou výraznou dĺžkou. Opäť sa v ňom objavujú tóny čiernych ríbezlí a černíc. V závere sa pridávajú minerálne tóny z pôdy s prevahou štrku.
Vinifikácia Château Hosanna Pomerol
Toto vyvážené červené víno z Francúzska sa vyrába z hrozna Cabernet Franc a Merlot. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Bordeaux. Vinič tu zapustil korene hlboko do štrkových pôd. Bezpochyby je Pomerol určený aj podnebím a štýlom pestovania vína Pomerol. Toto francúzske víno možno označiť za víno starého sveta v tom najlepšom zmysle slova a je mimoriadne pôsobivé. Hrozno pre toto červené víno z Francúzska sa zbiera výlučne ručne, keď je dokonale zrelé. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo dostane do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii elegantný Pomerol zreje 16 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre Pomerol z Château Hosanna
Vyskúšajte toto červené víno z Francúzska najlepšie temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k tekvicovému nákypu, cícerovému karí alebo zeleninovému kuskusu s hovädzími mäsovými guľkami.
- Več izdelkov iz Château Hosanna