Viac informácií o R Spätburgunder trocken - Ökonomierat Rebholz
V sude dozrievajúci R Spätburgunder z vinárskej oblasti Falcko sa v pohári prejavuje jasnou svetločervenou farbou. Po prvom zakrútení môžete v tomto červenom víne vnímať dokonalú vyváženosť, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. Po chvíli v pohári toto červené víno zo Starého sveta odhalí nádherne výraznú vôňu višní, ktorú dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy, ku ktorým prispelo zrenie v drevených sudoch.
Toto nemecké víno zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s obsahom iba 0,4 gramu zvyškového cukru. Ide o skutočné akostné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak toto nemecké víno napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou. Chuť nepotrebuje nevyhnutne veľa cukru. Toto mohutné červené víno sa na podnebí prezentuje vyvážene a mnohotvárne. Vďaka vyváženej ovocnej kyslosti R Spätburgunder lichotí jazyku príjemným pocitom bez toho, aby mu chýbala sviežosť. Záver tohto mladého červeného vína z vinárskej oblasti Falcko zaujme pozoruhodným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy s prevahou vápenca.
Vinifikácia Rulandského modrého z Ökonomierat Rebholz
Toto vyvážené červené víno z Nemecka sa vyrába ekologickým spôsobom z odrody Rulandské modré. Vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, rastie v spolkovej krajine Falcko na vápencových pôdach. R Spätburgunder je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto nemecké víno vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech vín zo Starého sveta. Po ručnom zbere sa hrozno dostáva do lisovne najrýchlejšou cestou. Tu sa triedi a starostlivo drví. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po vinifikácii nasleduje 19-mesačné zrenie vo francúzskych dubových barikoch.
Odporúčanie pre jedlo Ökonomierat Rebholz R Pinot Noir
Vyskúšajte toto ekologické červené víno z Nemecka najlepšie temperované pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno k pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu, k cestovinám s klobásovými knedlíkmi alebo k ossobuco.
- Več izdelkov iz Ökonomierat Rebholz