Viac informácií o Ribolla Gialla Venezia Giulia - I Magredi
V pohári má Ribolla Gialla Venezia Giulia od I Magredi jasnú svetložltú farbu. Prvá vôňa Ribolla Gialla Venezia Giulia odhalí tóny zrelého jablka, agátu a jazmínu. K ovocným aspektom buketu sa pripájajú ovocno-balzamické nuansy.
V chuti začína Ribolla Gialla Venezia Giulia od I Magredi nádherne suché, chytľavé a aromatické. Sú tu suché a naozaj suché. Toto biele víno patrí k tým druhým, pretože bolo vinifikované len s 1,8 g zvyškového cukru. Vyvážené a komplexné, toto ľahké a zamatové biele víno sa prezentuje na jazyku. Vďaka vyváženej ovocnej kyslosti Ribolla Gialla Venezia Giulia lichotí podnebí zamatovým pocitom bez toho, aby mu chýbala sviežosť. Záver tohto mladého bieleho vína z vinárskej oblasti Friuli-Venezia Giulia je nakoniec presvedčivý s dobrou dochuťou. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy s prevahou vápenca.
Vinifikácia I Magredi Ribolla Gialla Venezia Giulia
Vyvážené víno Ribolla Gialla Venezia Giulia z regiónu Friuli-Venezia Giulia sa vyrába z hrozna odrody Ribolla Gialla. Vo Friuli-Venezia Giulia rastie vinič, z ktorého sa vyrába toto víno, na vápencovej pôde. Po zbere hrozna sa hrozno dostáva do vinárstva najrýchlejšou cestou. Tu sa triedi a starostlivo drví. Nasleduje kvasenie v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie môže Ribolla Gialla Venezia Giulia ešte niekoľko mesiacov harmonizovať na jemných kvasničných usadeninách.
Odporúčanie pre jedlo I Magredi Ribolla Gialla Venezia Giulia
Toto biele víno z Talianska pite ideálne dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C ako sprievodné víno k ovocnému endívovému šalátu, wok zelenine s rybou alebo zeleninovému šalátu s červenou repou.
- Več izdelkov iz I Magredi