Viac informácií o Ried Schreckenstein Grüner Veltliner - Weingut Angerer
V sudoch dozrievané víno Ried Schreckenstein Grüner Veltliner z vinárskej oblasti Dolného Rakúska má v pohári jasnú platinovo žltú farbu. Farba tohto bieleho vína vykazuje aj zlatožlté odlesky v strede. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, môžete v tomto bielom víne vnímať prvotriednu vyváženosť, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnaté, sirupovité alebo likérové. Toto jednodruhové rakúske víno odhaľuje v pohári nádherne výrazné tóny ananásu, marhúľ, pomarančov a broskýň. Okrem toho sa objavujú náznaky medu a minerality.
Toto víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s obsahom 5,4 g zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od ikony segmentu vín, toto rakúske víno napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou. Aróma nepotrebuje nevyhnutne veľa cukru. Na jazyku sa toto dobre vyvážené biele víno vyznačuje nesmierne zamatovou textúrou. Vďaka prítomným ovocným kyselinkám je Ried Schreckenstein Grüner Veltliner na jazyku výnimočne svieži a živý. V závere toto zrelé biele víno z vinárskej oblasti Dolného Rakúska zaujme svojou výraznou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny ananásu a pomaranča.
Vinifikácia vína Ried Schreckenstein Grüner Veltliner od Weingut Angerer
Vyvážené víno Ried Schreckenstein Grüner Veltliner z Rakúska sa vyrába z hrozna odrody Grüner Veltliner. Ried Schreckenstein Grüner Veltliner je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto rakúske dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Kvasenie potom prebieha vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách, kým sa víno napokon stiahne do fliaš.
Odporúčanie na jedlo pre Ried Schreckenstein Grüner Veltliner od Weingut Angerer
Vyskúšajte toto biele víno z Rakúska najlepšie vychladené pri 8 - 10 °C ako prílohu k špenátovému gratinovanému mäsu s mandľami, cestovinám s klobásovými knedľami alebo pečenému pstruhovi so zázvorovou hruškou.
- Več izdelkov iz Weingut Angerer