Viac informácií o Rosat - Bodegas Ribas
V pohári má Rosat z Bodegas Ribas jasnú, svetločervenú farbu. Po prvom zakrútení môžete v tomto ružovom víne vnímať dokonalú rovnováhu, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnaté, sirupovité ani likérové. V nose tohto ružového vína Bodegas Ribas sa objavujú všetky druhy červených ríbezlí, malín a citrónov.
Bodegas Ribas Rosat poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ide o skutočné akostné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak tento španiel prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Chuť nepotrebuje nevyhnutne cukor. Na jazyku sa toto dobre vyvážené ružové víno vyznačuje neuveriteľne ľahkou textúrou. Záver tohto mladého ružového vína z vinárskej oblasti Baleárskych ostrovov, presnejšie z Mallorky VT, nakoniec presvedčí dobrým dozvukom.
Vinifikácia vína Rosat z Bodegas Ribas
Vyvážené víno Rosat zo Španielska je cuvée, ktoré sa vinifikuje z odrôd hrozna Callet a Manto Negro. Samozrejme, Rosat je tiež determinovaný nielen pôdou Mallorca VT. Toto španielske víno možno označiť za víno starého sveta v tom najlepšom zmysle slova a je mimoriadne pôsobivé. Hrozno pre Rosat sa v čase dokonalej zrelosti zbiera výlučne ručne, bez pomoci hrubých a málo selektívnych strojov. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Nasleduje kvasenie v nerezových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Po ukončení fermentácie sa Rosat nechá niekoľko mesiacov ďalej harmonizovať na jemných kvasničných kaloch.
Odporúčanie pre jedlo Bodegas Ribas Rosat
Toto ružové víno zo Španielska pite ideálne veľmi dobre vychladené pri teplote 5 - 7 °C ako prílohu k omelete s lososom a feniklom, pečenému pstruhovi so zázvorovou hruškou alebo špenátovému gratinovanému mäsu s mandľami.
- Več izdelkov iz Bodegas Ribas