Viac informácií o Rosso di Montalcino DOC - Villa Poggio Salvi
V sudoch dozrievajúce Rosso di Montalcino z vinárskej oblasti Toskánsko má v pohári hustú rubínovočervenú farbu. Toto jednodruhové talianske víno sa v pohári prezentuje nádhernými výraznými tónmi fialiek, čiernych ríbezlí a ruží. Okrem toho sa objavujú aj tóny ďalšieho ovocia.
Toto víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ide o skutočné akostné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak toto talianske víno napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou. Vynikajúca chuť si nevyhnutne nevyžaduje zvyškový cukor. Na podnebí je štruktúra tohto silného červeného vína nádherne hodvábna. V závere toto mladé červené víno z vinárskej oblasti Toskánsko poteší svojou značnou dĺžkou. Opäť sa v ňom objavujú tóny čiernych ríbezlí a ruže. V závere sa pridávajú minerálne tóny pôdy s prevahou štrku.
Vinifikácia Villa Poggio Salvi Rosso di Montalcino
Toto silné červené víno z Talianska sa vyrába z odrody Sangiovese. V Toskánsku rastie vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, na štrkových pôdach. V čase optimálnej zrelosti sa hrozno pre Rosso di Montalcino zbiera výlučne ručne, bez pomoci vyčerpávajúcich a málo selektívnych strojov. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo drví. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľkomesačné zrenie na jemných kvasničných usadeninách, kým sa víno nakoniec stiahne.
Odporúčanie pre Rosso di Montalcino z Villa Poggio Salvi
Toto červené víno z Talianska si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako sprievodné víno k tekvicovému nákypu, špenátovému gratinovaniu s mandľami alebo cestovinám s klobásovými knedľami.
- Več izdelkov iz Villa Poggio Salvi