Rouge Pessac-Léognan AOC - Château Gazin Rocquencourt
Viac informácií o Rouge Pessac-Léognan AOC - Château Gazin Rocquencourt
Silné Rouge Pessac-Léognan z Château Gazin Rocquencourt vstupuje do pohára s hustou karmínovou červenou. Na okrajoch sa objavuje aj farebný prechod do granátovo červenej. Pri vírení pohára toto červené víno odhaľuje vysokú viskozitu, ktorá sa prejavuje v kostolných oknách na okraji pohára. V nose toto červené víno Château Gazin Rocquencourt odhaľuje najrôznejšie ostružiny, slivky a figy. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie v malých drevených sudoch dodáva ďalšie arómy, ako sú opečené drevo a sladké drievko.
V chuti je víno Rouge Pessac-Léognan z Château Gazin Rocquencourt nádherne aromatické, ovocné a vyvážené. Toto mäsité červené víno je plné a komplexné na podnebí. Záver tohto červeného vína z vinárskej oblasti Bordeaux, ktoré dokáže dobre vyzrievať, napokon poteší pozoruhodnou dochuťou.
Vinifikácia vína Rouge Pessac-Léognan z Château Gazin Rocquencourt
Silné francúzske víno Rouge Pessac-Léognan je cuvée vyrobené z odrôd Cabernet Sauvignon a Merlot. Rouge Pessac-Léognan je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto francúzske víno vyžaruje mimoriadny európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech vín starého sveta. Hrozno na výrobu vína Rouge Pessac-Léognan sa v čase optimálnej zrelosti zbiera výlučne ručne bez použitia hrubých a málo selektívnych zberačov. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo odvezie do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo drví. Nasleduje kvasenie v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele a v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie môže Rouge Pessac-Léognan ešte 15 mesiacov harmonizovať na jemných kaloch.
Odporúčanie pre jedlo Rouge Pessac-Léognan z Château Gazin Rocquencourt
Toto červené víno z Francúzska pite ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k zemiakovej panvici s lososom, cestovinám s klobásovými knedľami alebo husacím prsiam so zázvorovo-červenou kapustou a majoránkou.
- Več izdelkov iz Château Gazin Rocquencourt