Saint-Emilion AOC Grand Cru - Château Pindefleurs
Viac informácií o Saint-Emilion AOC Grand Cru - Château Pindefleurs
Elegantný Saint-Emilion Grand Cru z Château Pindefleurs sa v pohári leskne jasnou karmínovou červenou farbou. Ak držíte pohár pod uhlom, môžete na okrajoch vidieť prechod farby vína do granátovo červenej. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, môžete vnímať prvotriednu vyváženosť tohto červeného vína, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. V pohári toto červené víno z Château Pindefleurs odhaľuje vôňu černíc a čiernych ríbezlí, ktorú dopĺňajú čučoriedky. Toto francúzske víno zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od vína zo segmentu špičkových vín, toto francúzske víno napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou. Aróma nepotrebuje nevyhnutne veľa zvyškového cukru. Na jazyku sa toto dobre vyvážené červené víno vyznačuje nesmierne zamatovou textúrou. V závere toto vyzreté víno z vinohradníckej oblasti Bordeaux napokon poteší značnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny černíc a čiernych ríbezlí. V závere sa pridávajú minerálne tóny pôdy s prevahou štrku a piesku.
Vinifikácia Château Pindefleurs Saint-Emilion Grand Cru
Základom vyváženého vína Saint-Emilion Grand Cru z Francúzska je hrozno odrôd Cabernet Franc a Merlot. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Bordeaux. Vinič tu zapustil korene hlboko do piesočnatých a štrkových pôd. Samozrejme, Saint-Emilion Grand Cru je tiež determinovaný klimatickými a štylistickými faktormi Saint-Emilion. Toto francúzske víno možno označiť za víno starého sveta v tom najlepšom zmysle slova, s mimoriadne pôsobivou prezentáciou. V čase optimálnej zrelosti sa hrozno na výrobu Saint-Emilion Grand Cru zbiera výlučne ručne bez pomoci vyčerpávajúcich a málo selektívnych strojov. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo drví. Kvasenie potom prebieha v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách, kým sa víno nakoniec stiahne.
Odporúčané jedlo pre Saint-Emilion Grand Cru z Château Pindefleurs
Toto červené víno z Francúzska pite pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu, k teľaciemu varenému filé s fazuľou a paradajkami alebo k cícerovému kari.
- Več izdelkov iz Château Pindefleurs