Saint-Émilion AOC Grand Cru Classé - Château Côte de Baleau
Viac informácií o Saint-Émilion AOC Grand Cru Classé - Château Côte de Baleau
V pohári má Saint-Émilion Grand Cru Classé z Château Côte de Baleau jasne fialovú farbu. Ak pohár trochu nakloníte, môžete na okrajoch vidieť prechod farby k tehlovo červenej. Ak pohár roztočíte, môžete vnímať prvotriednu vyváženosť tohto červeného vína, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. V pohári toto červené víno z Château Côte de Baleau odhaľuje vôňu černíc a čiernych ríbezlí, ktorú dopĺňajú čučoriedky. Château Côte de Baleau Saint-Émilion Grand Cru Classé zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od vína zo segmentu špičkových vín, tento Francúz prirodzene očarí tou najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Vynikajúca chuť nepotrebuje nevyhnutne cukor. Na jazyku sa toto dobre vyvážené červené víno vyznačuje neuveriteľne hutnou textúrou. V závere toto víno z vinárskej oblasti Bordeaux poteší svojou značnou dĺžkou. Opäť sa v ňom objavujú tóny čiernych ríbezlí a černíc. V závere sa pridávajú minerálne tóny pôdy s prevahou ílu a vápenca.
Vinifikácia vína Saint-Émilion Grand Cru Classé z Château Côte de Baleau
Vyvážené Saint-Émilion Grand Cru Classé z Francúzska je cuvée vyrobené z odrôd Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon a Merlot. Vinič, z ktorého sa vyrába toto víno, rastie v Bordeaux na vápencovej a ílovitej pôde. Saint-Émilion Grand Cru Classé je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože tento Francúz dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Potom prebieha fermentácia v nerezových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Na konci .
Odporúčanie pre jedlo Château Côte de Baleau Saint-Émilion Grand Cru Classé
Vyskúšajte toto červené víno z Francúzska ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami, boeuf bourguignon alebo plneným paprikám.
- Več izdelkov iz Château Côtes de Baleau