Viac informácií o Saint-Émilion AOP 1er Cru Classé - Château La Gaffelière
V pohári má Saint-Émilion 1er Cru Classé z Château La Gaffelière jasne fialovú farbu. Pri okraji prechádza do granátovo červenej. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, môžete vnímať dokonalú vyváženosť tohto červeného vína, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. Toto francúzske cuvée vykazuje v pohári nádherne výrazné tóny černíc a čiernych ríbezlí. Pridávajú sa k nim minerálne a čučoriedkové tóny.
Château La Gaffelière Saint-Émilion 1er Cru Classé sa milovníkom vína predstavuje nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a pružné. Na jazyku sa toto dobre vyvážené červené víno vyznačuje neuveriteľne hodvábnou textúrou. Záver tohto zrelého červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie zo Saint-Emilion, napokon poteší pozoruhodným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty pôdy, v ktorej dominuje íl a vápenec.
Vinifikácia vína Saint-Émilion 1er Cru Classé z Château La Gaffelière
Toto vyvážené červené víno z Francúzska sa vinifikuje z odrôd Cabernet Sauvignon a Merlot. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Bordeaux. Vinič tu zapustil korene hlboko do vápencovej a ílovitej pôdy. Samozrejme, že Saint-Émilion 1er Cru Classé je determinovaný aj klimatickými a štylistickými faktormi Saint-Emilion. Toto francúzske víno možno doslova označiť za víno starého sveta, ktoré je mimoriadne pôsobivé. Hrozno pre Saint-Emilion 1er Cru Classé sa v čase dokonalej zrelosti zbiera výlučne ručne bez použitia trestajúcich a menej selektívnych plných zberačov. Po zbere sa hrozno dopraví do vinárstva najrýchlejšou cestou. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po vinifikácii nasleduje niekoľkomesačné zrenie na jemných kvasničných usadeninách a až potom sa víno napokon plní do fliaš.
Odporúčané jedlo pre Château La Gaffelière Saint-Émilion 1er Cru Classé
Vychutnajte si toto červené víno z Francúzska ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k Boeuf Bourguignon, treske s uhorkovo-horkou zeleninou alebo zeleninovému kuskusu s hovädzími mäsovými guľkami.
Ocenenia pre Saint-Émilion 1er Cru Classé z Château La Gaffelière
Toto víno zo Saint-Émilionu nás nielen nadchlo, ale aj známi vinárski kritici mu udelili 90 a viac bodov. Medzi hodnotenia ročníka 2017 patria
- Wine Advocate - Robert M. Parker - 97 bodov
- Več izdelkov iz Château La Gaffelière