Viac informácií o Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château la Serre
V pohári má Saint-Émilion Grand Cru Classé z Château la Serre hustú karmínovú farbu. Pri malom pohybe do strán sa na okrajoch pohára Bordeaux objaví očarujúci granátovo-červený odtieň. Po prvom zakrútení toto červené víno odhalí vysokú hustotu a bohatosť, ktorá sa prejavuje výraznými kostolnými okienkami na okraji pohára. Nalité do pohára Bordeaux toto červené víno zo Starého sveta predstavuje nádherne výrazné arómy čiernych ríbezlí a černíc, ktoré dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy, ku ktorým prispelo zrenie v drevených sudoch.
Château la Serre Saint-Émilion Grand Cru Classé sa milovníkom vína predstavuje príjemne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Toto zamatové červené víno je plné a na podnebí viacvrstvové. Záver tohto zrelého červeného vína z vinárskej oblasti Bordeaux je pôsobivý svojou značnou dĺžkou. Opäť sa v ňom objavujú tóny čiernych ríbezlí a černíc. V dochuti sa pripájajú minerálne tóny pôdy s prevahou ílu a vápenca.
Vinifikácia vína Saint-Émilion Grand Cru Classé z Château la Serre
Základom mohutného Saint-Émilion Grand Cru Classé z Francúzska je hrozno odrôd Cabernet Franc a Merlot. V Bordeaux rastie vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, na vápencovej a ílovitej pôde. Saint-Émilion Grand Cru Classé je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože tento Francúz dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Hrozno pre Saint-Émilion Grand Cru Classé sa v čase dokonalej zrelosti zbiera výlučne ručne bez pomoci hrubých a málo selektívnych strojov. Po zbere sa hrozno odvezie najrýchlejšou cestou do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo drví. Nasleduje kvasenie v betóne a malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení kvasenia mohutný Saint-Émilion Grand Cru Classé zreje ďalších 12 mesiacov vo francúzskych dubových barikoch.
Odporúčanie pre Château la Serre Saint-Émilion Grand Cru Classé
Toto červené víno z Francúzska pite ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k zemiakovej panvici s lososom, špagetám s kaparovo-tomatovou omáčkou alebo kačacím prsiam s cukrovým hráškom.
- Več izdelkov iz Château la Serre