Saint-Émillion AOP Grand Cru Classé - Chateau Cantenac
Viac informácií o Saint-Émillion AOP Grand Cru Classé - Chateau Cantenac
V pohári má víno Saint-Émillion Grand Cru Classé z Chateau Cantenac hustú fialovú farbu. Pri mierne naklonenom pohári Bordeaux sa na okrajoch objavuje očarujúci granátovo-červený odtieň. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorá je viditeľná v jasných kostolných oknách na okraji pohára. Toto francúzske cuvée vykazuje v pohári nádherne výrazné tóny černíc, čiernych ríbezlí a fialiek. K nim sa pripájajú tóny ďalšieho ovocia.
V chuti začína Saint-Émillion Grand Cru Classé z Chateau Cantenac príjemne aromatické, ovocné a vyvážené. Toto zamatové červené víno je plné a na podnebí viacvrstvové. Záver tohto zrelého červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie zo Saint-Emilion, napokon poteší výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty pôdy s prevahou štrku a piesku.
Vinifikácia Chateau Cantenac Saint-Émillion Grand Cru Classé
Základom prvotriedneho a nádherne silného Cuvée Saint-Émillion Grand Cru Classé z Chateau Cantenac je hrozno Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon a Merlot. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Bordeaux. Vinič tu zapustil korene hlboko do piesočnatých a štrkových pôd. Saint-Émillion Grand Cru Classé je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože tento Francúz vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Keď je zaistená dokonalá fyziologická zrelosť, hrozno pre Saint-Émillion Grand Cru Classé sa zbiera výlučne ručne bez použitia trestajúcich a sotva selektívnych zberačov. Po zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do lisovne. Tu sa vyberú a starostlivo rozoberú. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľkomesačné zrenie na jemných kvasničných usadeninách, až potom sa víno napokon sťahuje do fliaš.
Odporúčané jedlo pre Saint-Émillion Grand Cru Classé zo Chateau Cantenac
Toto červené víno z Francúzska si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k osso buco, dusenému kurčaťu na červenom víne alebo k teľaciemu eskalópu s fazuľou a paradajkami.
- Več izdelkov iz Château Cantenac