Saint-Estèphe AOC - Chateau Ormes de Pez
Viac informácií o Saint-Estèphe AOC - Chateau Ormes de Pez
V sudoch dozrievané víno Saint-Estèphe z vinárskej oblasti Bordeaux má v pohári hustú fialovo-červenú farbu. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá sa prejavuje v kostolných oknách na okraji pohára. V pohári toto červené víno z Chateau Ormes de Pez odhaľuje vôňu černíc a čiernych ríbezlí, ktorú dopĺňa sladké drievko a vanilka. Toto víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ide o skutočné akostné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak tento Francúz prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Vynikajúca chuť si nevyhnutne nevyžaduje veľa zvyškového cukru. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne hodvábnou štruktúrou. Záver tohto červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie zo Saint-Estèphe, je napokon presvedčivý so značným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej prevláda štrk.
Vinifikácia vína Saint-Estèphe z Chateau Ormes de Pez
Hrozno Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot tvorí základ prvotriedneho a nádherne silného Cuvée Saint-Estèphe z Chateau Ormes de Pez. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Bordeaux. Vinič tu zapustil korene hlboko do štrkovej pôdy. Je zrejmé, že Saint-Estèphe je determinované aj niečím iným ako len pôdou Saint-Estèphe. Toto francúzske víno možno označiť za víno starého sveta v tom najlepšom zmysle slova a je mimoriadne pôsobivé. Bobule tohto červeného vína z Francúzska sa zbierajú výlučne ručne, keď sú dokonale zrelé. Po zbere hrozna sa hrozno dostane do lisovne najrýchlejšou cestou. Tu sa triedia a starostlivo melú. Potom nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii sa silné Saint-Estèphe necháva 16 mesiacov vyzrievať v dubových sudoch.
Odporúčanie pre Chateau Ormes de Pez Saint-Estèphe
Toto červené víno z Francúzska si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k špagetám s kapurovo-rajčinovou omáčkou, treske s uhorkovo-horkou zeleninou alebo k teľaciemu varenému hovädziemu mäsu s fazuľou a paradajkami.
- Več izdelkov iz Château Ormes De Pez