Viac informácií o Saint-Estèphe AOP Deuxième Cru Classé - Château Montrose
Château Montrose Saint-Estèphe Deuxième Cru Classé je prvotriedne červené víno. Má nádherne hustú, rubínovočervenú farbu. Ak pohár s vínom roztočíte, toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorú možno vidieť v priehľadných kostolných oknách na okraji pohára. Toto červené víno zo Starého sveta naliate do pohára Bordeaux odhaľuje nádherne výrazné arómy čiernych ríbezlí, fialiek a černíc, ktoré dopĺňajú dymové tóny, ku ktorým prispelo zrenie v sudoch.
Toto francúzske víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od ikony segmentu vín, toto francúzske víno napriek svojej suchosti prirodzene očarí najlepšou vyváženosťou. Vynikajúca chuť nepotrebuje nevyhnutne zvyškový cukor. Na jazyku sa toto punčové červené víno vyznačuje nesmierne zamatovou textúrou. Záver tohto červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie zo Saint-Estèphe, je napokon presvedčivý so značným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty pôdy s prevahou štrku a piesku.
Vinifikácia Château Montrose Saint-Estèphe Deuxième Cru Classé
Základom mohutného vína Saint-Estèphe Deuxième Cru Classé z Francúzska je hrozno z odrôd Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Bordeaux. Vinič tu zapustil korene hlboko do piesočnatých a štrkových pôd. Saint-Estèphe Deuxième Cru Classé je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože tento Francúz vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. V čase optimálnej zrelosti sa hrozno pre Saint-Estèphe Deuxième Cru Classé zbiera výlučne ručne bez pomoci trestajúcich a menej selektívnych strojov. Po zbere sa hrozno čo najrýchlejšie odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje 18 mesiacov zrenia vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre Château Montrose Saint-Estèphe Deuxième Cru Classé
Toto červené víno z Francúzska pite ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu ku kačacím prsiam s cukrovými lupienkami, dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami alebo pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu.
- Več izdelkov iz Château Montrose