Saint-Estèphe AOP Grand Cru Classé - Château Cos Labory
Viac informácií o Saint-Estèphe AOP Grand Cru Classé - Château Cos Labory
Saint-Estèphe Grand Cru Classé z Château Cos Labory v Bordeaux má vo vírivom pohári jasnú karmínovú farbu. Pri miernom uhle je na okrajoch tohto vína, ktoré zrelo v sudoch, viditeľný prechod farby vína do granátovo červenej. Ak mu v pohári vírením doprajete trochu vzduchu, môžete vnímať prvotriednu vyváženosť tohto červeného vína, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. Vo vôni sa toto červené víno Château Cos Labory prezentuje všetkými druhmi čiernych ríbezlí a černíc. Akoby to už nebolo pôsobivé, vďaka zreniu v malých drevených sudoch sa pridávajú čučoriedky.
V chuti začína Saint-Estèphe Grand Cru Classé z Château Cos Labory príjemne aromatické, ovocné a vyvážené. Na jazyku sa toto dobre vyvážené červené víno vyznačuje nesmierne zamatovou textúrou. Záver tohto zrelého červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie zo Saint-Estèphe, je nakoniec presvedčivý so značným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje štrk a vápenec.
Vinifikácia vína Saint-Estèphe Grand Cru Classé z Château Cos Labory
Toto vyvážené červené víno z Francúzska sa vyrába z odrôd Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon a Merlot. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Bordeaux. Vinič tu zapustil korene hlboko do vápencovej a štrkovej pôdy. Saint-Estèphe Grand Cru Classé je starosvetské víno skrz naskrz, pretože tento Francúz dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Hrozno pre Saint-Estèphe Grand Cru Classé sa v čase dokonalej zrelosti zbiera výlučne ručne bez použitia trestajúcich a sotva selektívnych zberačov. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po vinifikácii nasleduje niekoľkomesačné zrenie v dubových sudoch.
Odporúčanie pre Château Cos Labory Saint-Estèphe Grand Cru Classé
Toto červené víno z Francúzska pite pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k tekvicovému nákypu, cestovinám s knedľou alebo kačacím prsiam s cukrovým hráškom.
- Več izdelkov iz Château Cos Labory