Saint Julien AOP 3ème Cru Classé - Château Langoa Barton
Viac informácií o Saint Julien AOP 3ème Cru Classé - Château Langoa Barton
V sude dozrievajúce víno Saint Julien 3ème Cru Classé z vinárskej oblasti Bordeaux sa v pohári prejavuje jasne fialovo-červenou farbou. Po prvom zakrútení je možné vnímať prvotriednu vyváženosť tohto červeného vína, keďže na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. Toto francúzske cuvée lichotí poháru nádherne výraznými tónmi červených ríbezlí, malín a jahôd. Pridávajú sa náznaky ďalšieho ovocia.
Château Langoa Barton Saint Julien 3ème Cru Classé je nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Toto hodvábne červené víno je vyvážené a mnohovrstvové, čo sa prejavuje na podnebí. Záver tohto mladého vína z vinárskej oblasti Bordeaux je pôsobivý svojou značnou dĺžkou. Opäť sa v ňom objavujú tóny červených ríbezlí a malín. V závere sa pridávajú minerálne tóny z pôdy s prevahou štrku.
Vinifikácia vína Saint Julien 3ème Cru Classé z Château Langoa Barton
Základom vyváženého vína Saint Julien 3ème Cru Classé z Bordeaux je hrozno odrôd Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon a Merlot. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Bordeaux. Vinič tu zapustil korene hlboko do štrkovej pôdy. Samozrejme, Saint Julien 3ème Cru Classé je definovaný aj niečím iným ako len pôdou Saint Julien. Tohto Francúza možno označiť za starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova a je mimoriadne pôsobivé. Hrozno pre Saint Julien 3ème Cru Classé sa v čase dokonalej zrelosti zbiera výlučne ručne bez pomoci hrubých a málo selektívnych zberačov. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii sa elegantné Saint Julien 3ème Cru Classé necháva dozrievať 16 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre Château Langoa Barton Saint Julien 3ème Cru Classé
Toto červené víno z Francúzska si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako príloha k tekvicovému nákypu, tortille s pórom alebo cestovinám s klobásovými knedľami.
- Več izdelkov iz Château Langoa Barton