Viac informácií o Saint-Julien AOP 4ème Cru - Château Saint Pierre
Château Saint Pierre Saint-Julien 4ème Cru je prvotriedne červené víno. Ponúka nádherne hustú fialovočervenú farbu. Toto červené víno po prvom stočení odhaľuje vysokú viskozitu, ktorá sa odráža v kostolných oknách na okraji pohára. V nose toto červené víno Château Saint Pierre predstavuje všetky druhy čiernych ríbezlí a černíc. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie v malých drevených sudoch dodáva ďalšie arómy, napríklad vanilku.
V chuti začína Saint-Julien 4ème Cru z Château Saint Pierre nádherne suché, chytľavé a aromatické. Textúra tohto silného červeného vína je na podnebí nádherne zamatová. Záver tohto červeného vína z vinárskej oblasti Bordeaux, presnejšie zo Saint Julien, napokon poteší výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje štrk.
Vinifikácia Château Saint Pierre Saint-Julien 4ème Cru
Základom prvotriedneho a nádherne silného Cuvée Saint-Julien 4ème Cru zo Château Saint Pierre je hrozno Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon a Merlot. V Bordeaux rastie vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, na štrkových pôdach. Je zrejmé, že Saint-Julien 4ème Cru je podmienený aj klimatickými a štylistickými faktormi Saint Julien. Toto francúzske víno možno doslova označiť za starosvetské víno, ktoré je mimoriadne pôsobivé. Hrozno pre toto červené víno z Francúzska sa zbiera výlučne ručne v čase optimálnej zrelosti. Po zbere sa hrozno rýchlo prevezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrobí. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje 14 mesiacov zrenia vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre Château Saint Pierre Saint-Julien 4ème Cru
Toto červené víno z Francúzska pite pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k zemiakovej panvici s lososom, treske s uhorkovo-horkou zeleninou alebo špagetám s kapustovo-rajčinovou omáčkou.
- Več izdelkov iz Château Saint Pierre (Saint Julien)